Elektrische DAF voor VSDV bij Lidl

Geplaatst door

De eerste 100% CO2­- en energieneutrale Lidl supermarkt van Nederland, Lidl Zero in Almere Oosterwold, wordt bevoorraad door een DAF CF Electric. Van Straalen de Vries Transport B.V. (VSDV) zet de volledig elektrisch aangedreven hier voor in. De DAF staat voor een elektrische koeltrailer. De combinatie rijdt tussen het distributiecentrum van Lidl in Zwaag en het nieuwe filiaal in Almere Oosterwold.

“We wilden een elektrisch aangedreven trekker die af fabriek wordt geleverd”, vertelt Ruud Metten, Manager Logistieke Inkoop & Innovaties Lidl Nederland. “In samenspraak met onze transporteur van Straalen de Vries zijn wij uitgekomen bij de DAF CF Electric. We hechten grote waarde aan betrouwbaarheid en die is naar ons idee met een OEM-truck het beste gegarandeerd.” De DAF CF Electric die wordt ingezet is alweer de derde generatie van het in 2018 gelanceerde model, dat inmiddels in de praktijk zijn enorme betrouwbaarheid heeft bewezen. De DAF CF Electric samen met de THT New Cool maken de truck-trailer combinatie 100% elektrisch, iets wat uniek is in de wereld van gekoeld transport en geschikt voor de Zero Emissie Zones in 2025.

Gekoelde, diepgevroren of niet gekoelde goederen kunnen in een rit mee. Op de terugweg naar het distributiecentrum in Zwaag gaan het afval en retourstromen mee: dus vol heen en vol terug. Ook is de koeltrailer stil (PIEK norm). Het aantal decibel van de elektrische koeltrailer komt onder 60 db(A), zeggen betrokkenen. 

Klik hier voor het hele verhaal!