Enorme wachttijden vanuit Italië voor de Brenner

Nieuws
12-03-2020 | Door Iep van der Meer

Angst voor het Corona virus zet aan de Brennerpas alles op slot vanuit Italië. De belangrijke verkeersader, snelweg A22 tussen Verona in de richting Bolzano is volledig afgesloten voor vrachtverkeer vanwege de puinhopen aan de Oostenrijkse grens. Daar stagneert alles door de intensieve controles op het Corona virus. Dit heeft inmiddels geleid tot 60 kilometer file met wachttijden die op kunnen lopen tot twee dagen.

Bij afslag Sterzing worden trucks nu al omgeleid naar een speciale parking genaamd Sadobre om daar af te wachten wat er verder gebeurt. In Trentino worden trucks bei Roverto tegengehouden en omgeleid. Dit leidt tot toestanden zoals we die vroeger zagen voor de Russische grenzen. Een land als Slovenië heeft volgens berichten die ons bereiken de grens zelfs volledig dichtgegooid vanuit Italië, maar dat is een minder drukke route.

Wij belden met Veenstra Logistics in Heeg waar ze op de planning druk zijn met het zoeken naar alternatieven. ‘Wij hadden retourlading in Noord Italië maar door de wegafzetting kunnen onze chauffeurs de klant niet eens bereiken. We zijn er momenteel druk mee’’. Ook bij Bolk Transport hebben ze te maken met de problemen. Eén chauffeur staat al vanaf vanmorgen zes uur vast en het is onduidelijk hoe lang hij nog staat.

Andere Bolk chauffeurs hebben opgaand naar Italië de enorme file zien staan. De planning van Bolk geeft aan dat opgaand nog steeds geen problemen oplevert. Uitgaand vanuit Italië leidt Bolk Transport nu alles om via Zwitserland. ‘’Daar zijn tot nu toe nog geen problemen maar de Brenner over vanuit Italië is op dit moment gewoon niet te doen’’ volgens de planning van Bolk Transport. 

">De actuele situatie kun je hier checken!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-02-2021
Veenstra_1-1400.jpg

Vijf DAF XF First Choice trucks voor Veenstra|Fritom

Veenstra|Fritom uit Heeg is sinds jaar en dag een trouwe DAF rijder. Het bewijs daarvoor staat al…
Nieuws
21-03-2022
IEP_0208-1400.jpg

35 meter lange tank op transport

Theo Fokkema van Bolk Transport stond voor de uitdaging om een 35 meter lange tank te vervoeren in Duitsland. Voor die…
Nieuws
19-03-2018
brennerpasLR.jpg

Tirol regelt vrachtverkeer op Brenner

Wanneer de Tirolers vinden dat het te druk wordt op de Brenner autobaan, gaan ze actie ondernemen om de boel te vertragen.…