Familie Verstegen houdt het op Scania

Geplaatst door

“Mijn vader kocht altijd al Scania’s. Ook omdat mijn moeder vond dat hij die moest kopen. Want volgens haar was dat de mooiste en beste truck. En nu ik zelf aan het roer sta, vind ik dat ook”, geeft directeur/eigenaar Marcha Verstegen van VAT uit Venhorst uitleg over de aanschaf van drie nieuwe R450 4x2 trekkers in de hoogste cabine-uitvoering.

VAT staat voor Verstegen-Adam-Transportgroep. En hoewel mevrouw Verstegen onlangs weer enig eigenaar van het bedrijf werd, houdt ze die naam in stand. “Iedereen kent ons onder VAT en het staat op ons hele wagenpark. Dus het is voor de volgende generatie om daar een besluit over te nemen.” VAT rijdt dagelijks voor ca. honderd opdrachtgevers op Benelux en Duitsland met onder meer tuin en agrarisch gerelateerde producten, machines en metaal en heel veel tuin- en rondhout en bielzen.

Tot nu toe was de 400 pk Scania Torpedo van VAT het duidelijkste bewijs van hoe diep het Scania-gevoel bij het bedrijf geworteld is. “Die heeft mijn vader nog gekocht. Maar hoewel hij nog elke dag rijdt, denk ik toch dat deze nieuwe generatie Scania’s meer bij ons past."

Dat zij haar trucks met zorg kiest en inricht, komt ook omdat een truck bij VAT lang mee gaat. “Deze voertuigen vervangen twee oudere Scania’s en één is een uitbreiding. Die vorige hadden rond de 1,3 miljoen gelopen. Dan zijn ze bij ons meer dan 10 jaar oud en wil je toch eens wat nieuws."

VAT bestelde op alle drie de trekkers de vrijloopretarder en ACC. “Wij merken dat wij die over de looptijd van de auto makkelijk terugverdienen door de hogere transportsnelheid en minder slijtage. Daarbij vind ik de extra veiligheid die een retarder in combinatie met ACC biedt wel heel prettig. We zijn een familiebedrijf en als directrice voel je toch een speciale verantwoordelijkheid voor je mensen.”