FH16 750 met Crawler voor Janssen Group

Geplaatst door

De Janssen Group uit Maastricht zet een nieuwe Volvo FH16 750 8x4 zwaar transport trekker met Crawler versnellingsbak en Volvo Dynamic Steering in. De truck is goed voor een GCW van 240 ton.

Dankzij de verschuifbare koppelschotel en aslastindicators kunnen de aslasten van zowel trekker als dieplader bij elke rit optimaal worden uitgenut. Janssen oriënteerde zich bij diverse truckmerken. “Wat ons opviel aan de Volvo FH16 is de doeltreffendheid van de kruipversnellingen”, vertelt Christian Janssen, directeur en mede-eigenaar van Janssen Group. “De techniek daarachter is eenvoudig en stabiel. Door de goed uitgekiende overbrengingsverhouding draait de motor bovendien op een laag toerental, wat merkbaar is in het verbruik. Ook het hoge vermogen draagt daaraan bij, de truck houdt met 750 pk zelfs in heuvelachtig gebied in Duitsland en België de kruissnelheid gemakkelijk vast.”

Technische mogelijkheden
Janssen Group zet de trekker-opleggercombinatie in voor zwaar transport tot 123 ton treingewicht. Christian Janssen is goed te spreken over de wijze waarop Nebim Groep het aankooptraject heeft begeleid. “De verkoopadviseur heeft ons, samen met de technische specialisten van Volvo Trucks, uitgebreid geïnformeerd over alle technische mogelijkheden, rekening houdend met de toegestane maximum aslasten en verdere regelgeving in Nederland en de ons omringende landen. Met die aanpak sprongen ze er echt uit.” 

Flexibel
De transportdivisie van Janssen Group, actief in grond-, weg- en waterbouw, recycling en bouwstoffen, telt 25 trekkende eenheden, waaronder 4- en 5-assige kippers, kraanauto's, trekker-opleggers en verschillende diepladercombinaties. De Volvo FH16 8x4-trekker vormt een vaste combinatie met een, eveneens nieuw aangeschafte, 2-bed-4 dieplader van Nooteboom. “Het transport van ons machinepark verzorgen we zelf. Dat maakt ons flexibel met aan- en afvoer van grondverzetmaterieel en stelt ons tevens in staat spoedklussen aan te nemen”, aldus Christian Janssen. “Daarnaast voeren we ook zware transporten voor derden uit. We hebben uitgebreide vergunningen om deze transporten in Nederland, België en Duitsland uit te voeren. De Volvo werd geleverd door Volvo dealer Nebim in Elsloo.