Gerard De Rooy ontevreden over Dakar prestatie

Geplaatst door

Teambaas Gerard de Rooy is niet echt te spreken over de prestaties van zijn team in de afgelopen Dakar rally. De rally en de organisatie verdienen een compliment, maar zijn trucks en coureurs moeten het echt beter doen, is zijn boodschap.

Met slechts een zesde plek als beste prestatie is de rally anders uitgepakt dan De Rooy zich had voorgesteld. De afstand naar de Russen is alleen maar gegroeid, en een andere Iveco, die van de Tsjech Martin Macik, eindigde vòòr de De Rooy trucks. In bijgaand interview gemaakt door Omroep Brabant, erkent Gerard de Rooy dat iedereen zijn stinkende best heeft gedaan en dat het zeker niet aan de inzet lag. “Maar we zijn gewoon te langzaam.” De Rooy wijdt dit aan een gebrek aan ervaring. “Je moet gewoon meer vlieguren hebben in de woestijn”, zegt De Rooy, die er volgend jaar weer zelf bij hoopt te zijn.

Tussenjaar

Hij zegt de afgelopen rally als een tussenjaar te beschouwen en hij stelt de nu gefinishte teams in het vooruitzicht dat er gedurende 2020 flink getraind gaat worden om in komende rally’s tenminste een podiumplaats veilig te kunnen stellen. Bekijk het interview!

Video's