Groningen gaat de komende maanden op slot

Nieuws
09-02-2022 | Door Iep van der Meer

In Groningen wordt hard gewerkt aan de N7 en de aansluiting met de A28 ter hoogte van het Julianaplein. Dat leidt tot stremmingen, ook voor het doorgaande verkeer in de komende weken en maanden.

De rijksweg A7 heet nabij de stad Groningen N7, en dat is een vierbaans weg met snelheidsbeperkingen, stoplichten en zelfs een brug die open gaat. In een Europees hoofwegennet is dat heel bijzonder, en Groningen is momenteel stevig aan het werk om de doorstroming in de toekomst te verbeteren. Dat doen ze niet door een nieuwe snelweg aan de zuidkant van de stad aan te leggen, maar door het bestaande tracé op te waarderen. Dat gaat echter gepaard met ernstige verkeershinder in de komende maanden.

De afsluitingen van wegen zullen volgens de planning drie maanden duren en in die tijd is het raadzaam om Groningen te mijden als dat kan. Zo zal de rijbaan vanaf Drachten en Assen richting Hoogezand worden afgesloten. Dat is een belangrijke route die naar de grens bij Nieuweschans leidt. Deze afsluiting gaat in vanaf 11 februari.

Daarna is er een heel schema opgesteld van afsluitingen uit de verschillende richtingen. Zo is het knooppunt Julianaplein van 6 tot 9 mei volledig afgesloten vanuit alle richtingen.

Wethouder Philip Broeksma roept iedereen op om gebruik te maken van het OV om een verkeerschaos te voorkomen. Voor de bevoorrading van de binnenstad is dat geen optie, maar het is aan te raden de website van de Gemeente Groningen nauwgezet in de gaten te houden als je daar moet zijn.

Voor alle transit verkeer is het aan te raden om andere routes te zoeken de komende maanden. Op ">deze website kun je alle informatie vinden over de bereikbaarheid van Groningen in de komende tijd.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-02-2022
Luchtfoto_Julianaplein.jpg

Ernstige verkeershinder Groningen vanaf maandag 28-2

Het werd al eerder aangekondigd maar vanaf morgen, maandag 28 februari, begint de verkeershinder in…
Nieuws
10-03-2019
gron1.jpg

Open dag Scania Groningen

Zaterdag 9 maart hield Scania Groningen open dag. Rondom en in de werkplaats toonden klanten hun opgepoetste trucks en er was…
Nieuws
03-09-2021
snelweg-a12_tcm26-306601.jpg

A12 gaat tijdelijk dicht tussen Utrecht en Nieuwerbrug

Vanaf 27 september tot 7 oktober voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit op de A12. Daardoor zijn…