Hamer Rally team test voor MDC2020

Geplaatst door

Het Hamer Rallyteam heeft de eerste testen met het nieuwe materiaal gedaan in Bant. Met één nieuwe en een volledig geupdate DAF truck staat het team straks aan de start in Marokko voor de Marocco Desert Challenge 2020. Ook de Toyota FJ van Krommenhoek heeft de eerste testen doorstaan.

Beide rallytrucks zijn nu voorzien van een fraaie carrosserie met een soort vleugeldeuren die optimaal toegang geven tot de techniek. Verder werden de motoren aangepakt. Met name de ademhaling kreeg veel aandacht. Zo is de luchtinlaat nu achter de cabine geplaatst waardoor er minder stof gehapt wordt. De trucks hebben de eerste testen in de natte zandgroeve met glans doorstaan. Ook de Toyota BJ deed het buitengewoon goed. Eerder werd al de Toyota van het Hamer team getest waarmee astronaut André Kuipers deelneemt aan de rally. 

Dankzij de gastvrijheid van Van der Wiel weet het team nu precies welke onderdelen nog wat aandacht nodig hebben. Met de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i staat alles nu bijna klaar voor de Marocco Desert Challenge 2020 die in april van start gaat. BIGtruck is er bij voor een verslag van deze grootste truck rally ter wereld!

Video's