Hamer Rally team test voor MDC2020

Nieuws
22-02-2020 | Door Iep van der Meer

Het Hamer Rallyteam heeft de eerste testen met het nieuwe materiaal gedaan in Bant. Met één nieuwe en een volledig geupdate DAF truck staat het team straks aan de start in Marokko voor de Marocco Desert Challenge 2020. Ook de Toyota FJ van Krommenhoek heeft de eerste testen doorstaan.

Beide rallytrucks zijn nu voorzien van een fraaie carrosserie met een soort vleugeldeuren die optimaal toegang geven tot de techniek. Verder werden de motoren aangepakt. Met name de ademhaling kreeg veel aandacht. Zo is de luchtinlaat nu achter de cabine geplaatst waardoor er minder stof gehapt wordt. De trucks hebben de eerste testen in de natte zandgroeve met glans doorstaan. Ook de Toyota BJ deed het buitengewoon goed. Eerder werd al de Toyota van het Hamer team getest waarmee astronaut André Kuipers deelneemt aan de rally. 

Dankzij de gastvrijheid van Van der Wiel weet het team nu precies welke onderdelen nog wat aandacht nodig hebben. Met de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i staat alles nu bijna klaar voor de " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Marocco Desert Challenge 2020 die in april van start gaat. BIGtruck is er bij voor een verslag van deze grootste truck rally ter wereld!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-03-2020
IEP_9423-1400_1.jpg

Marocco Desert Challenge 2020 verplaatst naar september

In de rij van verplaatste of afgelaste evenementen kunnen we nu ook de Marocco Desert Challenge…
Nieuws
22-07-2020
IEP_9423-1400_2.jpg

Dit jaar geen Marocco Desert Challenge

De Marocco Desert Challenge 2020 gaat definitief niet door. De rally stond aanvankelijk gepland in april maar werd…
Nieuws
30-08-2017
Hamermat3-1400.jpg

Matblauwe DAF XF voor Hamer

Hamer uit Apeldoorn ken je vooral van het installatiebedrijf. Hamer is met name actief in de wereld van de tankinstallaties…