Interieurfoto's Iveco-Nikola Tre

Geplaatst door

In Turijn werd de Nikola Tre gepresenteerd met het onderstel en de cabine van de Iveco S-Way. Maar deze foto's laten zien dat de beide fabrikanten al heel wat gewijzigd hebben in het nog jonge ontwerp van de Iveco S-Way. 

De Iveco S-Way werd in juli gepresenteerd en afgelopen maand hebben al honderden geïnteresseerden ermee gereden in ons land. Uiteraard was BIGtruck ook van de partij. Maar intussen werkt Iveco samen met Nikola, het Amerikaanse bedrijf dat zware trucks wil bouwen en verkopen die hun elektriciteit betrekken uit waterstof. Die energiedrager is goedkoop, hernieuwbaar en brandschoon. Er komt alleen waterdamp uit de uitlaat en de truck is muisstil en loeisterk. Met deze techniek hopen de fabrikanten aan de Europese en Amerikaanse voorschriften te kunnen voldoen, die zo streng zijn, dat je er met een diesel niet meer wegkomt. 

De eerste trucks gaan volgend jaar al testrijden, die zijn nog volledig batterij-elektrisch. In 2022 starten testritten met de waterstofvariant. Deze foto's laten zien dat er ook aan de chauffeur is gedacht!