Iveco onthult S-Way in Madrid

Nieuws
03-07-2019 | Door Tim de Jong

Iveco heeft aan alle twijfel een einde gemaakt: er komt inderdaad een nieuwe Stralis, die S-Way gaat heten. De nieuwe truck heeft een vloeiend en gestroomlijnd uiterlijk gekregen. Iveco zet in op sterk verbeterd chauffeurscomfort en tal van connectiviteitsdiensten.

Het nieuwe uiterlijk van de S-Way is iets waar je snel aan zult wennen. Het ziet er heel glad en vloeiend uit, volgens Iveco levert de verbeterde stroomlijn alleen al een vier procent lager verbruik op. Duidelijk is dat alle panelen veel beter op elkaar aansluiten en dat de voorste hoeken van de cabine veel gladder zijn geworden. 

Van binnen vallen een nieuw stuurwiel en een grotere display op. De chauffeur kan hiermee enerzijds de assistentiesystemen instellen en anderzijds de vele diensten die Iveco kan leveren dankzij samenwerking met Microsoft, instellen. Iveco doet tal van claims met betrekking tot verbeterd comfort. Die meten we in een later stadium na, maar het ziet er in elk geval erg goed uit.

Op het gebied van aandrijvingen is niks nieuws te melden, de dieselversies gaan van 330 tot 570 pk en de LNG trucks van 270 tot 460 pk. Er komt dus nog even geen 500 pk LNG truck.

Iveco toonde twee speciale modellen. De zogeheten FitCab, waardoor de chauffeur altijd zijn eigen sportschool bij zich heeft. En een Magirus-versie, met tal van luxe accenten.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-06-2020
Afbeelding_persbericht_Nouwens_Transport1_1.jpeg

Iveco S-way voor Nouwens Transport Breda

Nouwens Transport groeit verder door de uitbreiding van de vloot met twee stuks Iveco S-WAY trekkers. De eerste…
Nieuws
26-11-2019
IEP_3859-1400.jpg

IVECO S-Way deze week in Venlo

Iveco is bezig met een Ride & Drive toer door Nederland en deze week wordt Venlo aangedaan. Bij Iveco dealer CFG Bedrijfswagens…
Nieuws
23-01-2023
Remie Transport (3)

Twee Iveco S-Way trekkers voor Remie Transport

Remie Transport heeft twee nieuwe Iveco S-Way trekkers in gebruik genomen. De ADR gekeurde trekkers zijn…