Iveco S-Way met camerasysteem in plaats van spiegels

Nieuws
08-09-2020 | Door Tim de Jong

Een oplettende chauffeur stuurde ons deze foto van een Iveco S-Way. Opvallend is dat de spiegels ontbreken en dat er camera’s zijn aangebracht, echter op en andere plek dan Mercedes doet bij de Actros.

Goed te zien is dat de best kleine camera’s zijn gemonteerd bij de zonneklep. Daardoor zouden de camera’s minder uitsteken en dit zou de kans op schade verkleinen. Ook kan de chauffeur de camera’s zelf zien. In hoeverre Iveco van plan is om dit systeem zo op de markt te brengen is niet bekend. Iveco is niet de eerste die hiermee experimenteert. Tijdens de introductie van de MAN TGX eerder dit jaar, liet MAN weten ook uitgebreid met camerasystemen die spiegels vervangen, getest te hebben. De Duitsers hadden er nog geen goed gevoel bij.

De Mercedes Mirrorcam-camera’s zijn overigens opklapbaar. Onlangs had BIGtruck de kans om enkele dagen op pad te gaan met onze eigen testtrailer gekoppeld aan de nieuwste Actros. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor dat verhaal en bekijk ook het filmpje! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-12-2017
digital-mirror-fourLR.jpg

Scania test 'digitale spiegels'

Buitenspiegels zijn lomp, groot, duur, kwetsbaar en ze belemmeren de stroomlijn. Om die redenen pleit Scania nu voor een…
Nieuws
07-06-2020
Afbeelding_persbericht_Nouwens_Transport1_1.jpeg

Iveco S-way voor Nouwens Transport Breda

Nouwens Transport groeit verder door de uitbreiding van de vloot met twee stuks Iveco S-WAY trekkers. De eerste…
Nieuws
23-01-2023
Remie Transport (3)

Twee Iveco S-Way trekkers voor Remie Transport

Remie Transport heeft twee nieuwe Iveco S-Way trekkers in gebruik genomen. De ADR gekeurde trekkers zijn…