Iveco S-Way voor Schipper Transport Nieuw Buinen

Geplaatst door

Cornelis Bedrijfsauto's in Hoogeveen heeft een nieuwe Iveco S-Way voorloopas trekker geleverd aan Schipper Transport uit Nieuw Buinen. De 480 pk sterke Iveco werd voorzien van de nodige opties en ziet er bijzonder goed uit in de kleurstelling van Schipper Transport.

De Iveco S-Way met 480 pk is van het type TX/FP en deze is volledig luchtgeveerd. Als krachtbron staat de Cursor 11 liter FPT motor zonder EGR onder de cabine. Zeker in combinatie met de Hi-Tronix (ZF TraXon) versnellingsbak is dat een bijzonder fijne krachtbron die hoge prestaties koppelt aan mooie cijfers aan de pomp. 

De drie assige trekker werd voorzien van brandstoftanks van TVS waarvan vooral de linker tank opvalt. die is voorzien van een extra stuk zij-afscherming met koelsleuven. Het geheel ziet er bijzonder verzorgd uit, ook omdat alles keurig in de groene huisstijl gespoten is. Verder werd er een set lampen in de grille aangebracht en twee verstralers op het dak naast de Deense lichtbak. Met Iveco spatlappen onder de voorbumper, echte Deense dagrijlichten en breedtelampjes ziet het er netjes uit. Aan de zijkant werd de merknaam Magirus op het dak gespoten als herinnering aan de roots van Iveco, compleet met het Magirus logo. Een setje fraaie glimmers van Alcoa maakt het plaatje af.

De nieuwe Iveco S-Way wordt door Schipper Transport ingezet voor transporten naar Scandinavie. Het bedrijf rijdt onder meer voor NVO transport. Zeker met de koeltrailer met het NVO logo in de zelfde groene kleur is het een plaatje van een combinatie geworden.