Jost Group neemt KCS Kuijpers Cargo Service over

Nieuws
24-11-2017 | Door Tim de Jong

De Waalse Jost Group, onlangs nog in het nieuws door de aanschaf van 500 LNG trucks van Iveco, heeft KCS Kuijpers Cargo Service uit Ulestraten, Zuid Limburg overgenomen. Dat melden Belgische bronnen.

Jost Group houdt zich sinds 2013 bezig met luchtvracht en Jost ziet deze activiteit als cruciaal voor het ontwikkelen van internationale activiteiten. Volgens het bericht past KCS precies bij Jost Group, dat ook opereert vanuit de driehoek Amsterdam-Parijs-Frankfurt, in de buurt van de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Op de luchthaven van Luik heeft Jost een eigen faciliteit.

KCS Kuijpers Cargo Service (KCS) is een familiebedrijf dat bestaat uit 180 man personeel, waarvan 140 chauffeurs. De broers Paul en Marcel Kuijpers  vormen de directie. Volgens Jost verkeert het bedrijf van de beide Limburgse ondernemers in blakende gezondheid. Het bedrijf telt honderd trucks en 120 trailers, meest van het luchtvrachttype, dus met een lage laadvloer met rollenbanen en 17,5 inch wielen. De faciliteiten van KCS op luchthavens Maastricht en Keulen komen evenals het wagenpark in bezit van Jost Group. KCS kende een jaaromzet van 22 miljoen, die het genereerde met klanten uit de sectoren luchtvracht, medicijnen, en expressvervoer.  Marcel Kuijpers gaat deel uitmaken van de directie van Jost Group. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-12-2017
Jost-DAF.jpg

Jost Group koopt 69 DAF trucks

DAF heeft de eerste XF 480 van de New Excellence generatie geleverd aan Jost Group. De nieuwe truck maakt deel uit van een…
Nieuws
20-12-2017
Roland_Jost_balkje.jpg

Roland J. van Jost-Group weer opgepakt

Volgens diverse media is de 59 jarige directeur van de Jost-Group, Roland J. weer opgepakt door de Belgische Justitie.…
Nieuws
09-05-2017
Roland_Jost_balkje.jpg

Roland Jost in de gevangenis

Na de grootscheepse acties van de Belgische justitie is directeur- en topman van de Jost Group Roland Jost gevangen genomen.