Jumbo: Lege schappen dreigen

Geplaatst door

Het zat er al aan te komen maar volgens de bonden liggen sinds vanmorgen de Jumbo distributiecentra in Veghel, Beilen, Breda, Elst, Raalte en Woerden stil.

De logistiek medewerkers van Jumbo eisen betere voorwaarden en meer loon dan de 1,5% loonsverhoging die Jumbo eerder aanbood. Een week lang stiptheidsacties bleek niet voldoende te zijn om Jumbo te overtuigen, vandaar dat er nu zwaardere middelen ingezet worden.

De trucks staan stil en de bevoorrading van de winkels is gestaakt. Dat zal heel snel zichtbaar worden in de supermarkten. De acties doen extra pijn vanwege het paasweekend wat er aan zit te komen. Pasen betekent net als kerst een behoorlijke piek in met name de wat luxere hapjes. Als het zo doorgaat dan profiteert Jumbo daar dit jaar niet van. De looneis die de bonden stellen is overigens 2,5 procent. Daarnaast moet de werkdruk verlaagd worden door meer echte banen te creëren. 

Ook bij Albert Heijn bestaat de kans dat er acties komen waardoor de winkels niet optimaal bevoorraad kunnen worden het komende Paasweekeinde.