De Adventskalender van Mercedes!

Geplaatst door

Tijdens een evenement van Mercedes waarbij aandacht gevraagd werd voor de nieuwe bouwvoertuigen werd ook de historie getoond. Vier fraaie ouwe beestjes stonden prominent voor de deur bij het Kundencentrum in Würth.

De oudste is de gele LAK 315, een 4x4 kippertje uit de vijftiger jaren. Deze truck had een maximaal GVW van 14,7 ton en een laadvermogen van 7,6 ton. In die jaren was dat indrukwekkend. De dieselmotor leverde 145 pk. Voor die tijd was dat al heel wat. De bolle neus van de 2624 is van recentere datum, namelijk de jaren zestig. Mercedes kwam aanvankelijk met kortere neusjes omdat de wetgeving in Duitsland wijzigde. Dat was de beroemde ‘hondekop’ Mercedes. Later werd voor de zwaardere motoren dat neusje toch weer wat verlengd. Het resultaat daarvan is de stoere blauwe 2624, een truck met een maximaal GVW van 26 ton en maar liefst 240 pk. De blauwe truck op de foto stamt uit 1963, wat een prachtig jaar was dat toch. Deze types werden mateloos populair in Brazilië waar ze nog jarenlang gebouwd werden. Ook in Afika, Iran en de Arabische landen waren deze onverwoestbare Mercedes trucks razend populair. Ook vandaag de dag rijden er nog honderden van deze types over de hele wereld.

Adventskalender

De torpedo trucks werden geproduceerd tot het einde van de jaren zeventig. Heel bijzonder is dat de trucks op verzoek van vele klanten weer in productie genomen werden in 1982. In kleine series liep de productie van de ronde neuzen door tot in 1985 voor export markten. De frontstuur modellen van de LP generatie waren toen ook al lang geïntroduceerd en lange tijd liepen de beide modellen naast elkaar van de band. De vierkante LP modellen hadden aanvankelijk nog geen kantelcabines.  Om bij de techniek te kunnen komen waren er allerlei klepjes aangebracht rondom- en in de cabine. Al die luikjes en klepjes gaven deze modellen de bijnaam ‘adventskalender’. De LP is van het type 2232 en dat betekent dat er onder die vierkante cabine een V10 krachtbron staat. Overigens is dit model cabine vanaf 1969 als kantelcabine geintroduceerd.

Neue generation

In 1973 introduceerde Mercedes de misschien wel de belangrijkste cabine tot nu toe. De Neue Generation, en later de SK series maakten gebruik van een cabine met zo’n kenmerkend knikje in het front. De motoren waren steevast van het V- model, en dan wel als V6, V8 en V10, met vermogens tot, aanvankelijk 320 pk. Deze, met ZF- transmissies en naafreductie assen hadden een bijzonder kenmerkend geluid wat vooral veroorzaakt werd door de compressor. De groene truck op de foto is een NG model uit 1987. Dit is een 1635 met een 350 pk V8 en de toen inmiddels geïntroduceerde EPS transmissie. Dat stond voor Electronic Power Shift, en dat ging met een knop aan de stoel. Je moest nog wel gewoon koppelen, en als je dat te snel deed dan hoorde je klikkliklik in die knop, alsof hij je aanviel.

Dikke berger!

Een bijzondere toegift kregen we op de testbaan van Unimog waar een Arocs ons kunstjes liet zien. Voor noodgevallen stond hier een fantastische oude 4850 8x8 bergingstruck paraat. Deze geweldenaar met zijn Atlas kraan stond keurig stationair te draaien voor het geval er iets fout zou gaan met de Arocs. Ook een demochauffeur kan tenslotte een foutje maken, en dan is het handig als je weet dat er hulp bij de hand is.