Kovacs wint Hungarian Baja, Leeuw tweede!

Geplaatst door

Tijdens de Hungarian Baja 2018 was er een klein deelnemersveld met trucks. Slechts zes T4 trucks verschenen aan de start, maar daarvan kwamen er maar twee aan! Miklos Kovacs won met zijn fraaie gele Scania torpedo, Marc Leeuw reed zijn DAF 4x4 rallytruck naar een prachtige tweede plaats!

Het was een zware rally en gedurende enige tijd wist Marc Leeuw de concurrentie zelfs voor te blijven. Hij lag op een prachtige eerste plaats algemeen toen technische problemen roet in het eten gooide. De laatste 50 kilometer werd de snelheid van de DAF beperkt tot 50 kilometer per uur, en daar maakte Miklos gebruik van. 

Overigens is die mooie gele Scania ook een Nederlands product. Miklos Kovacs koopt zijn chassis en assen bij De Rooy. Het onderstel is dan ook grotendeels het zelfde als de winnende truck waar Gerard de Rooy mee rijdt. Onder de Scania neus staat wel een Scania krachtbron trouwens, met daar achter een Allison automaat. Een andere opvallende Scania is die van Fazekas. Ook die Scania is voorzien van een Nederlands onderstel. Een oude Hans Bekx truck diende als donor voor deze prachtige rallytruck. Deze truck met zijn dikke V8 motor viel helaas ook uit.

Marc Leeuw is ontzettend blij en trots op zijn tweede plaats maar kondigde wel aan te stoppen met rallyrijden. De DAF komt dan ook te koop voor de liefhebbers.