Kuma Logistics failliet verklaard UPDATE!

Nieuws
03-12-2018 | Door Iep van der Meer

Kuma Logistics BV uit Klazienaveen is failliet verklaard door de rechtbank van Leeuwarden. Volgens chauffeurs van het bedrijf werd dit afgelopen weekend nog ontkend door de directie maar inmiddels is de uitspraak officieel bekend gemaakt in het faillissements dossier, compleet met een insolventienummer en de naam van de curator. Deze was helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Volgens de inschrijving bij de KVK zouden er in de Kuma Logistics BV geen werknemers ingeschreven staan maar een door ons gebelde medewerker zegt daar wel degelijk op de loonlijst te staan. Opmerkelijk is dat het dossier een verhuizing aangeeft per 30-11-2018 naar de Saffraan 1 in Klazienaveen. Per die datum zijn er ook wijzigingen aangebracht in de handelsnamen van het bedrijf.

Het bedrijf heeft naar de inschatting van de chauffeur die wij spraken rond de 60 trekkende eenheden en in totaal rond de 100 medewerkers. Kernactiviteit was het vervoer van groenten en fruit naar Scandinaviƫ.

De directie van Kuma Logistics wil zelf geen commentaar geven en verwijst ons naar de curator. Die geeft desgevraagd aan dat het faillissement door het bedrijf zelf is aangevraagd voor Kuma Logistics BV. Het bedrijf zou in zwaar weer zitten en het geld om salarissen te betalen was gewoon op volgens de directie. Het faillissement heeft volgens curator Mr. Rissik betrekking op 38 personeelsleden van deze BV. Die krijgen nu dus ontslag.

Over de wijzigingen in de inschrijving bij de KVK op 30-11-2018 wil de curator verder geen uitspraken doen maar hij noemt dat wel opvallend.

Foto: Coen Ensing

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-02-2020
1241547-tgx-man_2.jpg

UPDATE! Kuma Transport BV Failliet verklaard

https://www.truckfan.nl/picture/1227423/Kuma transport is op 11 februari door de rechtbank van Noord- Nederland…
Nieuws
01-12-2019
Snel_Woerden.jpg

Vos Logistics neemt Snel uit Woerden over

Vos Logistics is voornemens haar marktpositie te verstevigen door overname van 100% van de aandelen van SNEL…
Nieuws
21-12-2020
cid_image002_jpg01D6D60C.jpg

D&W Trans en BVB Logistics verder onder de naam Martson

Logistiek dienstverleners BVB Logistics en B&W Trams gaan verder onder de naam Martson. B&W…