'Largest Parade' gesteund door ILT

Geplaatst door

De Inspectie heeft een brief opgesteld die chauffeurs die meerijden in The Largest Parade of Trucks te ontzien wanneer de verkorte weekendrust ertoe leidt dat ze met hun uren in het gedrang komen.

Op 9 september wordt het evenement georganiseerd op De Vlasakkers in Amersfoort met als bedoeling dat met behulp van sponsors geld wordt ingezameld voor onderzoek naar ziektes bij kinderen. Aan deze Largest Parade zullen naar verluid zo'n 500 trucks deelnemen, waardoor een konvooi met een lengte van enkele kilometers ontstaat.

Gedrang

Bij de Inspectie begrijpen ze dat chauffeurs die in hun vrije weekend voor goede doelen actief zijn met hun truck, in het gedrang kunnen komen met hun rij-uren. Daarvoor toont de inspectie begrip.

Zij schrijft: ''Indien het niet mogelijk is in het weekend waarin The Largest Parade of Trucks wordt georganiseerd een verkorte weekendrust in te plannen, dan zullen Nederlandse toezichthouders zich coulant opstellen en deelname aan The Largest Parade of Trucks niet als een onderbreking van de normale wekelijkse rusttijd aanmerken.

Deze regeling geldt vanzelfsprekend alleen binnen Nederland en voor bestuurders die:
> binnenlands vervoer verrichten
> er geen sprake is van andere overtredingen van de rij- en rusttijden
> de onderbreking door dit evenement wordt veroorzaakt.

Alle deelnemers krijgen van de organisatie een officiële brief waarop dit vermeld staat, alleen deze brief geeft recht op bovengenoemde regeling!

Klik hier voor de website van The Largest Parade of Trucks!