Liefde voor DAF bij het Deense KB Transport

Nieuws
16-11-2021 | Door Tim de Jong

Goed, er is dan eindelijk een nieuwe DAF en wat doe je dan als Deense vervoerder? Bestellen natuurlijk. Maar zo makkelijk stapten ze bij KB Transport nou ook weer niet over. Dus kwam er ook nog een showtruck van het bestaande model.   

Het gaat om een XF 530 SuperSpace Cab met volledige luchtvering rondom in een sleepas-uitvoering, waarbij de brandstoftanks op maat zijn gemaakt. KB, wat staat voor Kenneth Buch, voert internationale transporten uit door heel Europa en rijdt meestal geconditioneerde lading. Op de foto’s van dealer Nyscan is goed te zien hoe de bovenkant en de zijkanten van het chassis zijn afgedekt. Aan de voorkant is de stroomlijn vrijwel intact gebleven. Aan de onderkant verscheen nog een spoiler waarin de nodige extra verlichting verwerkt zit.

Eén bed

Van binnen vallen het witte stuur en het grote bed. Buch koos voor een kastenwand in plaats van een tweede bed. De schakelaars die DAF-chauffeurs gewend zijn op het stuur te vinden, zijn verplaatst naar onder de monitor van het multimediasysteem, dat DAF op dit model levert. Het ziet er allemaal schitterend uit. KB Transport, een bedrijf met vijftien trekkende eenheden, is in afwachting van twee nieuwe DAF’s XG+. Wie daarmee ook gaat rijden, dat zal snel wennen worden!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-02-2021
DAF_Rutom_Loven_1LR.jpg

Zestig keer DAF XF 480 SSC voor Rutom Cargo

Een van de grotere specialisten in het internationale goederenvervoer, Rutom Cargo uit het Brabantse  Lierop,…
Nieuws
15-03-2021
Bronk1.jpg

Nieuwe DAF XF voor Van Ziel

Tankvervoer, maar dan in stijl. Dat is wat Van Ziel graag wil uitstralen. Daartoe laten ze hun trucks spuiten bij een specialist,…
Nieuws
08-06-2020
1__DAF_Unity_Edition__donker_staand.jpg

Nòg rijker uitgeruste DAF XF: Unity Edition

DAF Trucks brengt in heel Europa een unieke versie van de XF op de markt: de Unity Edition. Voor een optimaal…