Liefde voor DAF bij het Deense KB Transport

Geplaatst door

Goed, er is dan eindelijk een nieuwe DAF en wat doe je dan als Deense vervoerder? Bestellen natuurlijk. Maar zo makkelijk stapten ze bij KB Transport nou ook weer niet over. Dus kwam er ook nog een showtruck van het bestaande model.   

Het gaat om een XF 530 SuperSpace Cab met volledige luchtvering rondom in een sleepas-uitvoering, waarbij de brandstoftanks op maat zijn gemaakt. KB, wat staat voor Kenneth Buch, voert internationale transporten uit door heel Europa en rijdt meestal geconditioneerde lading. Op de foto’s van dealer Nyscan is goed te zien hoe de bovenkant en de zijkanten van het chassis zijn afgedekt. Aan de voorkant is de stroomlijn vrijwel intact gebleven. Aan de onderkant verscheen nog een spoiler waarin de nodige extra verlichting verwerkt zit.

Eén bed

Van binnen vallen het witte stuur en het grote bed. Buch koos voor een kastenwand in plaats van een tweede bed. De schakelaars die DAF-chauffeurs gewend zijn op het stuur te vinden, zijn verplaatst naar onder de monitor van het multimediasysteem, dat DAF op dit model levert. Het ziet er allemaal schitterend uit. KB Transport, een bedrijf met vijftien trekkende eenheden, is in afwachting van twee nieuwe DAF’s XG+. Wie daarmee ook gaat rijden, dat zal snel wennen worden!