Lieke viert kerst op een Britse parking

Geplaatst door

Tussen de duizenden trucks die gestrand zijn in Engeland staat ook de jonge ladytrucker Lieke van der Velden. Ze vertrok afgelopen zondag voor een kort ritje maar dat loopt aardig uit de hand. Zoals het er nu uit ziet staat ze er met de kerstdagen nog, maar gelukkig niet alleen.

Lieke rijdt voor Protrans uit Eindhoven en zondag ochtend vertrok ze om in Engeland een kort ritje te doen voor kerst. Voor de gelegenheid ging haar vriendin mee. Leuk toch? Even voor kerst nog een snel ritje op en neer naar Engeland? Toen ze aan de Britse kant van de boot af reed begonnen de berichtjes al binnen te komen over een sluiting van de grenzen maar ach, dat zal zo'n vaart niet lopen toch? Of toch wel!

Lieke: ,,Toen bereikte ons het bericht dat de grenzen officieel dicht waren. Mijn baas raadde me aan om vooral rustig af te wachten maar de situatie werd steeds spannender. Alle boten naar Nederland waren al vol geboekt tot voorbij de kerstdagen en dat betekent dus dat we hier op de parking in Maidstone moeten blijven staan. Gelukkig staan we hier met een collega van Protrans en heb ik mijn vriendin bij me waardoor we er nog wat van kunnen maken''.

De dames hebben wat hapjes ingeslagen in de buurt en wat magnetronmaaltijden om de dagen mee door te komen. ,,We redden ons wel met macaroni uit de magnetron als kerstdiner, maar leuk is anders'' aldus Lieke. Over wat de toekomst brengt verschillen de berichten en de Fransen willen nu wel de grenzen weer open doen voor wie een negatieve corona test kan overleggen. Hoe al die duizenden chauffeurs in korte tijd aan zo'n test moeten komen is een volstrekt raadsel, en dan nog ziet het er niet naar uit dat de meeste chauffeurs met kerst thuis zijn.

Intussen moeten Lieke en haar collega's proberen de rust te bewaren en er wat van te maken. Eén ding is duidelijk, dit wordt een kerst die ze nooit weer zullen vergeten.