Loprais wint, Van den Brink tweede

Geplaatst door

De Morocco Desert Challenge is gewonnen door de Tsjech Ales Loprais met zijn Tatra. Hij behield zijn voorsprong op het Mammoet Rallyteam, dat deed wat het kon in de slotetappe.

Martin van den Brink kreeg voor de start te horen dat hij in de zevende etappe 5 minuten compensatietijd kreeg. Dat was meer dan voldoende om de oorspronkelijke 28 seconden achterstand op Loprais om te zetten in de winst in de zevende etappe.

,,We kregen die bonustijd omdat Loprais bij de tussenstop wel zijn banden had laten wisselen met behulp van zijn serviceploeg. Wij hadden begrepen dat het niet mocht. Volgens de reglementen is dat ook zo. Op deze manier werden wij gecompenseerd voor het voordeel dat Loprais had met zijn verse banden.’’

De equipe van Mammoet Rallysport kan met opgeheven hoofd terugkeren uit Marokko. Na de dubbelslag in het laatste weekend staat de teller op zes dagzeges. Martin en Janus, die beiden voor een maximaal resultaat konden rijden, verdeelden die buit broederlijk.

 ,,We hebben zonder gekke dingen te doen beiden drie keer gewonnen. De technische tegenslagen in het begin van de rally hebben voorkomen dat we met twee equipes op het podium staan. We hadden graag gewonnen, maar een tweede plaats achter Loprais en de wetenschap dat het goed zit met de racesnelheid kunnen we met vertrouwen vooruit kijken naar de komende rally’s. In de Silk Way Rally, in juli, hopen we ons weer van voren te laten zien,’’ aldus een tevreden Martin van den Brink.