Mammoet Rallysport getest en klaar voor Dakar 2021

Geplaatst door

Het team van Mammoet Rallysport is veilig aangekomen in Jedah voor de start van de Dakar 2021. Net als vorig jaar wordt de rally gereden in Saoudi Arabië en dat betekent heel veel zand. Het team werd voor vertrek getest op corona en bij aankomst werd dat nog een keer herhaald. Door dat met iedereen te doen ontstaat er een corona vrije bubble met daarin alle teams, officials en journalisten. 

Alleen op die manier kon het evenement doorgang vinden, en de organisatie ziet streng toe op de corona maatregelen. Mammoet Rallysport staat met twee trucks aan de start. De nieuwe Renault 4x4 rallytruck van Martin van den Brink en de Volvo FMX waarmee zijn zoon Mitchel voor snelle assistentie zorgt. Mitchel rijdt dus ook gewoon mee voor de punten, maar zijn eerste taak is het ondersteunen van zijn vader.

Op 1 en 2 januari worden de voertuigen gekeurd in Jeddah waarna de start op 3 januari plaats vindt in die plaats. Vervolgens wordt er in 13 etappes een rondje Saoudi Arabië gemaakt waarna de finish op 12 januari plaats vindt. 

Naast Mammoet Rallysport staan ook de teams van Riwald, De Groot, Kenbri Firefighting, Dakarspeed en Van Groningen aan de start. Dat is in vergelijking met voorgaande jaren een uitgedund Nederlands deelnemersveld, want dit jaar dus geen Veka, De Rooy of Van Velsen aan de start. We zien wel twee ex Team De Rooy trucks, want zowel het Rally Team Dust Warriors van Van Groningen als het Firemen Dakar team hebben een Iveco Powerstar overgenomen. Opvallend is verder de International Lonestar truck van Maurik van den Heuvel. Uit het buitenland treden wel alle toppers aan zoals de teams van Kamaz en Maz.