MAN 'alleskunner' voor Mandemakers

Geplaatst door

Familiebedrijf Mandemakers Transport BV uit Drunen nam onlangs voor het eerst sinds vele jaren een nieuwe MAN in gebruik. Het betreft een MAN TGS 43.480 8x6 voorzien van een hefbare voorloopas. Voor MAN werd gekozen vanwege de grote variatie aan inzetmogelijkheden die met dit voertuig mogelijk zijn. De truck werd geleverd door de MAN-dealervestiging Tilburg.

Mandemakers is een bedrijf dat het moet hebben van de brede inzet. Het bedrijf is gespecialiseerd in grondwerk, sloopwerk, straatwerk en als genoemd het containerwerk. Het bedrijf levert zwarte grond, grind en zand. Mandemakers is een echt Brabants bedrijf dat vanwege de groei die het in de 30 jaar van zijn bestaan doormaakte, enkele keren verhuisde, tot het terecht kwam op de huidige locatie in Drunen. Daar maakte het bedrijf ook alweer een uitbreiding mee. 

Mandemakers vroeg zich af hoe een 6x6 te vervangen, die voor uiteenlopende werkzaamheden werd ingezet, maar die zijn tijd erop had zitten. ''Na enig rondkijken kregen we al gauw MAN en dan in het bijzonder de mogelijkheden van Wierda in het vizier'', legt Marc Mandemakers uit. ''In een ver verleden hadden we ook al MAN gereden, maar de laatste decennia hebben we om uiteenlopende redenen de voorkeur gegeven aan andere merken.'' Bij Wierda leerde Mandemakers al snel dat daar precies kon worden gebouwd wat het bedrijf zocht: een 8x6 met een gestuurde achterste as en met een hefbare voorloop as. "Daarmee komen we precies goed weg met de aslasten en kunnen we deze MAN inzetten voor alle uiteenlopende werkzaamheden die ons bedrijf kenmerken.''