Martin tevreden over zware etappe

Geplaatst door

De loodzware duinen rond Pisco vormden het decor voor een pittige etappe in de Dakar rally. Martin van den Brink en zijn team moest wel even de handen uit de mouwen steken om de zware Renault Sherpa uit te graven maar eindigde alsnog als achtste. Janus van Kasteren van het team kwam als 13e binnen.

Martin na de zware etappe: ,,We zijn dik tevreden met deze uitslag. Er had meer ingezeten maar gezien de omstandigheden was het niet slecht. We hebben een klein half uurtje verspeeld, omdat we vast stonden in een duinpan." De kopman van Mammoet Rallysport stuurde de Renault Sherpa na een duinenproef van 267 kilometer als achtste het bivak in. ,,We hadden de snelheid. We reden het tempo van Nikolaev, die de etappe heeft gewonnen. Hij had echter net wat meer geluk en hij bleef niet hangen in de duinen." 

Andere deelnemers waren minder fortuinlijk. Zo waren gisteravond Ed Wigman van Riwald, de mannen van Leeuw en Zuurmond nog niet binnen. Eduard Nikolaev won de etappe met zijn Kamaz, vlak voor Villagra die voor Team de Rooy rijdt met een Iveco. Loprais wist zijn Tatra als derde over de streep te rijden, op de voet gevolgd door Ton van Genugten. Die was daarmee de snelste Nederlander.

Vandaag staat de derde etappe van Pisco naar San Juan de Marcona op het menu. Na een hele korte aanloop volgt eerst de special van 296 kilometer. Vervolgens wacht een verbindingsroute van 208 kilometer naar het volgende bivak. De eerste truck (Nikolaev) vertrekt om 9.01 uur. In Nederland is het dan 1 minuut over drie in de middag.