Nieuws
02-09-2019 | Door Iep van der Meer

Kivits Drunen heeft voor het eerst sinds 40 jaar weer nieuwe Mercedes-Benz trucks aangeschaft. Het gaat om drie nieuwe Actros trekkers met een GigaSpace cabine in de nieuwste uitvoering. Dat wil zeggen met het Mirrorcam systeem en digitale dashboards.

De vloot van Kivits Drunen bestond tot voor kort uit de merken DAF, Scania en Volvo maar daar is nu met de nieuwe Mercedes trekkers een derde merk bij gekomen. De trucks zijn van het type 2145 en dat is een wat merkwaardige typeaanduiding. De trekkers zijn namelijk voorzien voorzien van 8 tons, parabool geveerde vooras en een 13 tons achteras. Dat maakt samen 21 ton maar wettelijk is de achteraslast beperkt tot 11,5 ton. De typeaanduiding 1945 was dan ook logischer geweest. De eerste twee cijfers staan bij Mercedes immers al jaren voor het tonnage, en de laatste twee voor het vermogen. Dat is, je raadt het al, 450 pk. Dit wordt geleverd door de bekende OM471 krachtbron. 

Kivits koos voor de grootste cabine uitvoering met het meest uitgebreide multi-media systeem aan boord. Dat betekent de grote LED schermen in de cabine met daarop onder meer trucknavi. Verder is er gekozen voor het uitgebreide veiligheidspakket met de nieuwste techniek zoals ABA5, stop-and-go ACC en een chauffeursairbag. Bijzonder is dat de trucks af fabriek in de specifieke Kivits kleur zijn gespoten. Daarvoor is zelfs een nieuwe kleurcode aangemaakt bij de fabriek. Daaruit blijkt dat het in ieder geval de intentie van dealer Rüttchen Tilburg is dat het niet bij deze drie trekkers blijft.

Chauffeurs Jan Willem van de Gurp, Anno Hoekstra en Ferry Bokhoven kregen inmiddels een snelcursus over de bediening van de high-tech Actros trucks.

Wil je meer weten over de nieuwe Actros? " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik dan hier!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-08-2019
Heide_Logistik_Fuer_4.jpg

65 Actros trucks zonder spiegels voor Vos Deventer

Vos Deventer heeft negen Actros trekkers van de nieuwste generatie met de Mirrorcam in gebruik genomen.…
Nieuws
18-09-2019
Actros_1.jpg

Twee complete Mercedes Actros trucks voor Your Parcel partner

Your Parcel Partner B.V. in ‘s-Gravendeel heeft twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trucks aan…
Nieuws
19-08-2020
IEP_0315-1400.jpg

Ervaringen met de Mirrorcam van Mercedes

Na de introductie van de Mirrorcam hield het moderne systeem de chauffeurswereld aardig bezig. Een truck zonder…