Mercedes-Benz trucks voor Nedcargo

Geplaatst door

Nedcargo uit Waddinxveen heeft acht Actros 1845 LS-trekkers van de nieuwste generatie in gebruik genomen. Op korte termijn volgt nog de levering van twee Actros 2548 LS voorloopassers en twee Actros 2546 LENA-motorwagens.

In relatief korte tijd is de vloot van logistiek dienstverlener Nedcargo verrijkt met twintig Actros trucks in uiteenlopende configuraties. Voor de retaildistributie van voeding, levensmiddelen en drank in de Benelux werden eind 2019 al acht jong gebruikte Actros 2442 LS trucks met midliftas in gebruik genomen. Recenelijk zijn ook acht nieuwe Actros 1845 LS trekkers met StreamSpace cabine aan het wagenpark toegevoegd. Binnenkort worden er nog twee drie-assige 2548 VLA trekkers aan toegevoegd, evenals twee 2546 LENA motorwagens.

LZV gekeurd

Alle trucks zijn LZV-geschikt wat voor Nedcargo voordelen biedt in het vervoer naar distributiecentra. Fleetmanager Marten van der Laan: “Met minder wielen op de weg hetzelfde doen, past goed in onze wasteless supply chain filosofie. Zo willen we in Nederland en België ons transport verder optimaliseren.”  Nedcargo heeft nauwkeurig en rationeel becijferd wat de Actros trucks gedurende de acht jaar inzet kosten en opleveren. 

MirrorCam en Active Brake Assist 5

De nieuwe Mercedes-Benz trucks zijn standaard geleverd met innovaties als de MirrorCam en Active Brake Assist 5. Op verzoek van Nedcargo leverde Louwman Mercedes-Benz Trucks uit Breda de Actros trucks met afstandsregeling met stop en go, bestuurders airbag, standairco en 220-Volt omvormer. Zo kiest Nedcargo bewust voor de veiligste oplossing zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het chauffeurscomfort. Om chauffeurs goed te kunnen coachen op een anticiperende rijstijl, maakt Nedcargo gebruik van de data uit Fleetboard Inzetanalyse. “Het coachen van chauffeurs met als resultaat schadepreventie en zuinig rijden, geeft een transportbedrijf een beter imago en een hoger rendement.”

Mercedes-Benz Uptime

Dealer Louwman volgt de Actros trucks op de voet met de connectiviteitsservice Uptime. Hiermee kan de actuele technische staat van de Actros goed worden gevolgd en worden reparatie- en onderhoudswerkzaamheden vroegtijdig gesignaleerd en ingepland en kan Nedcargo zich focussen op de corebusiness. Naar verwachting zullen de nieuwe trucks jaarlijks zo’n 100.000 tot 110.000 kilometer afleggen.