Mercedes presenteert het IAA nieuws

Nieuws
23-09-2020 | Door Iep van der Meer

Normaal gesproken waren we nu in Hannover voor de IAA2020, maar die beurs gaat niet door. Mercedes-Benz heeft het IAA nieuws nu wereldkundig gemaakt via een live feed en een uitgebreid persbericht. Naast het elektrische- en waterstof nieuws wat al eerder bekend werd zijn er ook nieuwe, limited editions en diverse technische noviteiten te melden.

Zo is bij de bouwvoertuigen voortaan het PPC systeem ook leverbaar in de Arocs. Daarmee claimt Mercedes ook in het segment van de bouw het verbruik verder te kunnen reduceren. Verder worden alle veiligheidssystemen uit de Actros nu ook leverbaar op de Arocs modellen, net als de multi-media cockpit en de uitgebreide telematica services. Ook zijn er een aantal nieuwe configuratie mogelijkheden en een nieuwe, compacte staande uitlaat achter de cabine.

Op het gebied van veiligheid is er het nieuwe Sideguard Assist met automatische remfunctie. Deze optie wordt vanaf juni 2021 leverbaar op de Actros en Arocs modellen. Ook het Active Drive Assist 2 met veel autonome functies wordt volgend jaar leverbaar. Verder is Active Brake Assist 5 aangekondigd, een systeem wat ook in de stad werkt en wat tot een volledige stop zelf ingrijpt.

Budget uitvoering Actros F

Met de Actros F doet het Duitse merk een stapje terug in de uitrusting. Deze nieuwe serie wordt in de markt gezet als een ‘budget’ versie van de Actros. De trucks zijn technisch identiek maar eenvoudiger van uitvoering. Zo heeft de Actros F gewone buitenspiegels en een analoog dashboard, dus met gewone klokken net als vroeger. ‘’Een puur functionele truck’ aldus Mercedes, en daarmee zet het merk de aanval in op de goedkopere merken. Afgelopen jaar streefde MAN het merk met de ster voor het eerst in de geschiedenis voorbij op de Duitse markt en wij zien dit als het antwoord van Mercedes.

Edition 2 als top of the line!

Met de Edition 2 gaat Mercedes juist een stapje verder dan met de standaard Actros. Dit is hét nieuwe topmodel van de Actros. In een gelimiteerde oplage van 400 stuks is dit het model voor de eigenrijder en voor wie zijn chauffeur extra wil verwennen. De truck heeft speciale design features zoals de zonneklep met ingebouwde lampen, speciale logo’s en een extra luxe interieur. Met een negentig centimeter breed bovenbed, luxe bekleding en diverse glanzende RVS delen onderscheid de Edition 2 zich van de wat meer ingetogen modellen. Uiteraard is de Edition 2 voorzien van alle opties op het gebied van luxe en veiligheid.