Mohlins Akeri overgenomen door Sandahlsbolagen

Geplaatst door

Het Zweedse Mohlins Akeri AB, een bekende verschijning op de Zweedse wegen, wordt overgenomen door het Sandahlsbolagen. De ca 25 combinaties van Mohlins en de chauffeurs worden overgenomen.

Mohlins uit Örkeljunga is een typisch Zweeds familiebedrijf dat in 1977 werd opgericht. Het bedrijf houdt zich met name bezig met lijndiensten binnen Zweden met geconditioneerde goederen. De overname kwam na een aanbod van Sandahlsbolagen afgelopen zomer. ‘’Aanvankelijk dachten we niet aan een overname, maar het aanbod was aantrekkelijk en zette ons aan het denken. Bovendien hebben we geen opvolging om het familiebedrijf in de toekomst voort te zetten’’ aldus CEO Susanne Mohlini op Tidningenproffs.se. ,,Het was een emotionele stap om te zetten en samen met mijn broer blijf ik betrokken bij het bedrijf in de overgangsperiode. We zijn er van overtuigd dat Sandahlsbolagen de bedrijfsvoering voortzet in de geest van Mohlins. Sandahlsbolagen is een grote speler, maar ook dat is een familiebedrijf’’ aldus Susanne. Vanmorgen om 10 uur zijn de medewerkers ingelicht over de overname.                   

Sandahlsbolagen uit Varnamo werd opgericht in 1951. Het bedrijf heeft ruim 300 trucks op de weg en is gespecialiseerd in het transport van geconditioneerde goederen tussen Noord – en Zuid Zweden. Naast het vervoer met trucks maakt Sandahlsbolagen in toenemende mate gebruik van het spoor voor deze transporten.