Nederlands succes in Breslau Rally

Geplaatst door

In Polen wordt momenteel de Breslau Rally 2021 gereden. Aan de start verschenen een groot aantal Nederlandse truckteams zoals Van Velsen rallysport, De groot Sport, het Fireman Dakar Team en het Hamer Rally Team. De omstandigheden zijn zwaar maar de Nederlanders doen het erg goed.

De Breslau Rally is niet te vergelijken met de Dakar of de Marocco Desert Challenge. In Polen geen onafzienbare zandvlaktes met huizenhoge duinen, maar hier zijn het bospaden met laaghangende takken, doorwadingen en glibberige modderpoelen die een uitdaging vormen voor de teams. 

Het deelnemersveld kent veel Nederlandse truckteams en die zijn lekker bezig. Het Dust Warriors team staat op dit moment op de 12e plaats, op negen staat het Scania Truck Team uit Holten. Lars Jans van het Hamer Rallyteam staat in het algemeen klassement op een 7e plaats. Op zes staat Ben de De Groot, op vijf het Fireman Rally Team met de Iveco en op drie William de Groot van De Groot Sport. De mannen van het Dust Warriors team van Van Groningen staan op twee en op de eerste plaats in het klassement staat niemand minder dan Aad van Velsen met zijn nieuwe Scania torpedo rallytruck. Hiermee laten de Nederlandse teams zich weer van hun beste kant zien!

Overigens worden in Rusland de voorbereidingen getroffen voor de Silk Road Rally waar de grote topteams aan mee doen zoals Kamaz en MAZ. Vanuit Nederland zullen daar Mitchel en Martin van den Brink aan meedoen met de Mammoet Rallysport Renault en Volvo rallytrucks.