Nederlandse trucks succesvol in Breslau Rally

Geplaatst door

De Nederlandse trucks bleken erg succesvol in de Poolse Breslau Rally. Na de annulering van de Marocco Desert Challenge 2020 besloot een aantal deelnemers hun geluk te beproeven in deze zware Poolse rally, en met succes. De eerste plaats was voor de Duitse Tatra rijder Tom Heuer maar de nummers twee en drie waren voor Nederlandse DAF rijders.

Lars Jans van het Hamer Rallyteam reed voor het eerst met de nieuwe DAF CF rallytruck van het team en daarmee haalde hij meteen de eerste podiumplaats in de geschiedenis van het team. Op de derde plaats eindigde William van Groningen, ook met een DAF rallytruck.

De rally ging door bossen en vooral over militaire oefenterreinen met heel veel zand. In de bossen waren de takken soms lastig voor de hoge DAF trucks maar in het zand ging het fantastisch. Lars Jans is erg tevreden over de nieuwe DAF rallytruck en afgezien van twee gebroken veerbladen was de techniek foutloos. ,,We hebben er lang aan gewerkt om de trucks te prepareren en deze tweede plaats is een prachtige kroon op het teamwerk. Bij rallyrijden moet alles kloppen en zonder goede achterban, teamwork en goed materiaal is dat niet te doen. We zijn dan ook supertrots op onze eerste podiumplek.'' Over de Breslau Rally is Lars vol lof. ,,Een goed geslaagde en heel goed georganiseerde rally''.

BIGtruck feliciteert de teams van Hamer en Van Groningen met dit prachtige resultaat!