Negen stuks Mercedes Actros met mirrorcam voor Van der Wal

Geplaatst door

Van der Wal heeft dit kwartaal negen van de nieuwste Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen ter uitbreiding van de vloot. Met deze uitbreiding investeert Van der Wal opnieuw in de groeiende vraag naar duurzame transportoplossingen.

De afwezigheid van spiegels valt op en het is even goed kijken om de gestroomlijnde camera’s op te merken. Deze opvallende innovatie heeft een aantal grote voordelen, aldus Van der Wal. “De ‘cameraspiegels’, MirrorCam genaamd, zorgen voor een beter zicht en verhogen de verkeersveiligheid. Doordat de camera’s veel kleiner en gestroomlijnder zijn dan conventionele spiegels zorgt het ook voor een flink lagere luchtweerstand.  De camera’s leiden, samen met andere technische ontwikkelingen, zoals de PPC (Predictive Powertrain Control), van de nieuwe Actros tot een goede vermindering van CO2-uitstoot.”

Managing Director Gertjan Boom vertelt hierover: “Hoeveel CO2-reductie we exact realiseren hangt van meerdere factoren af, maar dit nieuwste type moet in ieder geval met 5% minder brandstof toe kunnen. Dat is weer een flinke stap in de goede richting.”

Investeren in nu verduurzamen

Volgens eigenaar Henk van der Wal draait het om het optimaal benutten van de mogelijkheden die nu al voorhanden zijn. Dus niet wachten op welke techniek of wetgeving ons gaat redden maar nu actie nemen. In zijn woorden: “Het nú verduurzamen van transport is essentieel om onder de 2 graden temperatuurstijging voor 2050 te blijven. Het wachten op de eerste betaalbare elektrische trucks is zoiets als passief de bui afwachten, terwijl het nu al stortregent. Dit kunnen we ons simpelweg niet veroorloven.”

 “We hebben dit jaar investeringen in diverse innovaties op de planning staan, zo is Van der Wal de eerste in Nederland die acht elektrische meeneemheftrucks besteld heeft. We hebben de interne Fleetboard Drivers League vernieuwd samen met Mercedes en we zijn hard bezig om onze 3e Lean&Green ster te behalen.”

Henk van der Wal: “En natuurlijk gaan we verder met Kill Empty Running om een einde aan idioot vervoer te maken. Want naast duurzaam investeren valt er ook gewoon heel veel winst te behalen als we de bestaande capaciteit optimaal benutten.”