Nieuw: Renault Express en Kangoo

Geplaatst door

Autofabrikant Renault heeft terrein goed te maken in het bestelautosegment. Het vervangt de Kangoo, waarvan de verkopen zijn teruggelopen, door twee nieuwe modellen met goeddeels hetzelfde uiterlijk, de Express en een nieuwe Kangoo. Van die laatste volgt medio volgend jaar een elektrische versie.

Dit zijn twee compleet andere auto’s dan de Kangoo die ze vervangen. Die oudere Kangoo is duidelijk niet meer van deze tijd, ook al kwam Renault al in 2011 met een elektrische variant. Tien jaar geleden alweer. Die had niet veel actieradius. Het was een echte voorloper, die overigens prima dienst deed bij sommige fleets, zoals die van PostNL.

Het meest opvallend aan de nieuwe Renaults is dat ze een frontje hebben gekregen dat we kennen van de personenwagenlijn van het merk. Dat is beslist een vooruitgang, want de Kangoo zag er toch wat bedaagd uit met die bolle toet en de korte motorkap. Renault koos ervoor om de goedkopere versie Express te noemen. Tegelijkertijd gaat de Dacia Dokker uit productie. Renault denkt dat het op de Europese markt beter scoort met de aanduiding Renault Express dan Dacia Dokker. Daar zouden ze wel eens een punt kunnen hebben. Dacia laat de bestelautomarkt voor wat het is. 

Klik hier voor het hele verhaal!