Nieuwe bewaakte parking geopend bij Calais

Geplaatst door

In Calais heeft Bosch Secure Parking een nieuw bewaakt parkeerterrein voor trucks geopend. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website van het bedrijf. De nieuwe parking is verlicht, omheind en heeft camerabewaking. Dat levert deze locatie een TAPA 3 certificering op.

Bosch richt zich met name op expediteurs die voor hun chauffeurs parkeerplaatsen kunnen reserveren. De Duitsers hebben hiermee een eerste parkeerlocatie in Frankrijk. Er wordt ter plekke met een firma uit Calais samengewerkt met een identiek specialisme. Bosch past natuurlijk de meest vergevorderde, volautomatische techniek toe, waardoor chauffeurs over een app moeten beschikken, maar dat is het dan ook. Over betalen hoeven ze zich geen zorgen te maken zegt Bosch, dat maandelijks een factuuroverzicht naar de transporteur of expediteur stuurt.

Meer service

Bosch benadrukt dat het de bedoeling is om meer te bieden dan een gegarandeerde parkeerplaats in een gebied dat nog altijd spanningen kent en waar kort geleden nog sprake was van jungle-achtige toestanden. Er zijn dus ook een tankstation en een wasplaats een restaurant, een shop en een wasserette. Nu er sprake is van een pandemie, zijn er uitvoerige mogelijkheden tot ontsmetten en zijn alle faciliteiten gewoon zoals dat hoort toegankelijk.

Veiligheid, Brexit

Bosch onthult nog even niet voor hoeveel trucks er plaats is en wat de kosten van een nachtje overstaan zijn. Evenmin weten we nu waar het bedrijf nog meer actief wil worden in Europa. In elk geval is het slim om in Calais wat te doen, want het is nog allerminst zeker hoe het met de Brexit verder gaat. Wanneer Europa en de Britten niet tot een deal komen, dan kan het parkeerterrein zo maar eens veel te klein blijken te zijn.