Nieuwe DAF gespot met minder camouflage!

Geplaatst door

Na heel veel foto's van DAF prototypes met zware camouflage panelen hebben we nu eindelijk zicht op hoe het er echt uit gaat zien. BIGtruck lezer Freddie Verhoeven spotte de truck op de openbare weg met alleen zwart-witte spikkeltjes folie!

Het ontwerp van de nieuwe DAF lijkt geïnspireerd te zijn op een bekend Europees truckmerk, maar dan wel met een stevig fleugje DAF. Zo zal er op de grille waarschijnlijk nog plaats worden gemaakt voor de kenmerkende zilverkleurige plaat met de letters DAF. Als wij het zo inschatten dan komt die plaat boven de hoogste opening van de grille, waardoor daar boven ruimte overblijft voor de naam van de vervoerder.

Overigens lijkt dit niet de grootste cabine te worden, al kan schijn bedriegen. Opvallend is wel de grote voor-overbouw van de cabine. Dat heeft te maken met de nieuwste aerodynamische vorm die Brussel toestaat. Door de cabine aan de voorkant wat smaller te maken mag er verder naar voren doorgebouwd worden. Alles lijkt er op dat hierdoor de cabine langer kan worden, waardoor er voortaan een nog breder bed in een DAF past! 

Deze foto toont in ieder geval waar het heen gaat, en dit lijkt al heel definitief en productierijp. We zijn zeer benieuwd wanneer we de nieuwe generatie van DAF voor het eerst officieel mogen zien! Meer van de nieuwe DAF lees je op www.iepieleaks.nl! 

Dank voor de foto's aan Freddie Verhoeven!