Nieuwe DAF in het wild gespot!

Geplaatst door

DAF is onderweg met een nieuwe generatie testtrucks en die werden al eerder gespot. Deze keer kreeg chauffeur Rangco Kieft de zwaar gecamoufleerde DAF echter wel heel goed voor de lens tijdens een pauze. Op de parking in Weert stond de zwarte DAF met zijn nieuwe, grotere cabine voor zover we dat kunnen inschatten aan de hand van deze foto's.

Het is natuurlijk geen geheim dat ieder merk altijd onderweg is met test trucks waarin nieuwe techniek beproefd wordt. In dit geval wordt er echter een hele nieuwe cabine getest, en dat is, zeker in het geval van DAF wel heel groot nieuws. De huidige cabine kende zijn primeur namelijk in de oervorm van de DAF95 al in 1987 en hoewel er sindsdien heel wat aan veranderd werd bleef de basis vrijwel gelijk. Nu, ruim 33 jaar later is DAF dus bezig met een hele nieuwe cabine.

DAF zou met deze cabine als eerste binnen de nieuwe wetgeving met betrekking tot stroomlijn wat meer interieur ruimte kunnen winnen voor de chauffeur. Dat deed dit merk ook razendsnel toen de wetgeving wijzigde met de komst van de langere Super Space Cab, en die slag lijkt DAF nu weer te gaan maken. Voor meer foto's check je via deze link op onze speciale Engelstalige nieuwspagina: Iepieleaks!