Nieuwe Scania: Eerste beelden (update 2!)

Geplaatst door

Dit is de nieuwe Scania, waarvan we een eerste foto ontvingen. Een enorme nadruk op de stroomlijn en op een nog grotere grille. Het bed is weer niet helemaal 'recht'. De V8 blijft, maar de R500 heeft nog maar zes cilinders. 

Scania lijkt niet voor een langere cabine te hebben gekozen, maar de de lage cabine is nu wel tien centimeter hoger. De Topline is ingeruild voor de S-Serie, de Highline is daarna de hoogste cabine. Het dashboard buigt wat minder naar binnen maar ziet er verder keurig uit. Het nieuwe stuurwiel oogt kleiner en sportiever. 

Boven de R-Serie komt er een nieuwe S-Serie, het topmodel met een hoge cabine en een vlakke cabinevloer. De aerodynamica is zodanig verbeterd, dat de nieuwe Scania vijf procent zuiniger is, zegt de fabrikant. 

Op het eerste gezicht lijkt het niet al te nieuw, maar wie goed kijkt, ziet dat Scania zijn twee miljard euro nuttig heeft besteed aan tal van details. Zo kunnen chauffeurs hun meest comfortabele dashboard zelf bepalen of samenstellen.

Motoren hebben nieuwe injectoren gekregen, Scania heeft het steeds over comfort, maar dit is natuurlijk vanwege de strengere Euro VI C uitlaatgas eisen.