Nieuwe structuur Iveco in Nederland

Geplaatst door

Iveco verzet de bakens voor het importschap in Nederland met de oprichting van Iveco NLS. Deze nieuwe B.V. is opgericht door Schouten Holding B.V. in Giessen. Hiermee neemt de grootste Iveco dealer in ons land een groot pakket aan activiteiten van de importeur over.

Iveco heeft besloten om vanaf 1 januari 2016 een nieuwe dealer-distributiestructuur op te tuigen in samenwerking met de vijf Iveco dealers in ons land. Dat zijn: Charles-Feijts Groep, Cornelis Bedrijfsauto's, DEBA Bedrijfsauto's, Iveco Schouten en Twisk Truckservice.

Vanaf 1 januari zal Iveco NLS B.V. de nieuwe onderneming zijn die de commerciele activiteiten van Iveco Nederland B.V. overneemt. Deze nieuwe BV wordt verantwoordelijk voor alle sales- en operationele marketing activiteiten voor Iveco bedrijfsvoertuigen en Iveco parts in ons land.

De vijf bestaande dealers en hun netwerken worden contractueel gelinkt aan de nieuwe Iveco NLS B.V. organisatie en zij behouden hun eigen verkoop- en servicerechten in de rayons.   

Doel van de nieuwe structuur is het vergroten van het Iveco marktaandeel in Nederland. Iveco NLS B.V. zal een centraal verkoopteam inzetten waarmee de dealers ondersteund worden bij fleetsales. Verder is het uitbreiden en versterken van de positie van Iveco in het CNG-LNG segment één van de doelstellingen. Iveco is in ons land marktleider in dat segment.

Iveco Nederland B.V. zal de verantwoordelijkheid behouden voor de kernactiviteiten die op Benelux niveau van toepassing zijn. Daaronder vallen Brand Service & garantie, Brand Marketing & corporate communications. Ook Network development, central logistics vehicles & parts, homologatie, used vehicles en interantionale sales blijven binnen Iveco Nederland B.V. Dat geldt ook voor Iveco Bus & Special Vehicles voor bijvoorbeeld defensie.