Nieuws
28-12-2017 | Door Iep van der Meer

Gisteravond reed een Oekrainse vrachtwagenchauffeur op de A61 bij Viersen op volle snelheid op een politieauto in. De Duitse politie was ingeseind door de Nederlandse collega's over merkwaardig weggedrag. Zojuist werd bekend dat de chauffeur dronken was.

De trucker was slingerend aangetroffen in Nederland. Een 40 jarige man uit Nederland, waarschijnlijk een vrachtwagenchauffeur, had aan de politie gemeld dat hij achter de levensgevaarlijk slingerende combinatie reed. De politie gaf die melding door aan de Duitse collega's. Die besloten de chauffeur aan te houden maar de man reed gewoon door. De Nederlander, die nog steeds achter de Oekrainer reed was getuige van het feit dat de truck bewust vol op de politieauto reed. Deze werd geramd en honderden meters meegesleept. In de politieauto zaten drie mensen. Twee agenten van 48 en 23 jaar oud en een 22 jarige stagiaire. De 23 jarige politieagente die op de achterbank zat kwam om het leven. De 22 jarige, eveneens vrouwelijke inzittende raakte zwaargewond bij het ongeval.

De 48 jarige chauffeur raakte ook lichtgewond maar werd meteen gearresteerd. Een alcoholtest toonde aan wat iedereen eigenlijk al wist, namelijk dat hij onder invloed was van alcohol. De politie wacht nog op de gegevens van een bloedonderzoek naar alcohol en drugs. Inmiddels is ook duidelijk geworden dat dezelfde blauwe DAF trekker met oplegger in Nederland ook al verschillende aanrijdingen veroorzaakt zou hebben.

Het is het zoveelste voorbeeld van totaal zich totaal onverantwoord gedragende chauffeurs uit Oost Europa. We moeten ons echt zorgen maken over het opleidingsniveau van deze goedkope krachten. Ze rijden namelijk hier in West Europa rond tussen onze familieleden en dat is ronduit zorgelijk.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
04-03-2019
dronkelap.jpg

Duitsland: dronken chauffeur draait combinatie vast

Controles of niet, Duitsland kampt nog steeds met meest Oost-Europese chauffeurs die met teveel drank…
Nieuws
02-12-2020
TJO_8392.jpg

Litouwse chauffeur woont vijf maanden in de cabine

Eerder deze week controleerde de Duitse politie nabij de stad Hof op de A9 een Litouwse chauffeur, die…
Nieuws
30-10-2018
IMG_8088_1.jpg

Europees rommeltje rondom vakbekwaamheid

Met de import van niet Europese chauffeurs die hier met een werkvergunning aan de slag kunnen vraagt menigeen…