Oer Hollands plaatje uit de oude doos

Geplaatst door

Je hebt van die dagen dat er niet veel gebeurt op het gebied van trucknieuws. Vandaag is typisch zo'n dag, en dan levert het opschonen van het archief nog wel eens wat leuks op. Zoals bijvoorbeeld dit oer- Hollandse plaatje van een DAF XF Space Cab van L.A. v.d. Heuvel uit Werkendam.

Het was op 10 december 2010 toen ik foto's maakte van de, toen nieuwe LZV combinaties van Visbeen Transport. Ik stond te wachten op de DAF CF LZV om een heerlijk cliché plaatje te schieten met een molen op de achtergrond. En zoals meestal schoot ik ook even wat foto's van passerende trucks, gewoon om even te checken of de compositie juist was. Deze stoere voorloopas trekker kwam op die manier in mijn archief terecht. Ik ben benieuwd of de auto nog bestaat, en of hij nog in Nederland is.

Na de DAF van Van de Heuvel kwam ook nog een XF Space Cab van Htrans uit Langerak voor de camera langs, ook die legde ik vast. 

Op de andere foto zie je de Visbeen LZV waar het eigenlijk om ging, met Adrie Visbeen zelf achter het stuur! De combinaties waren opgebouwd door Van Eck en volgens mij rijden die laadbakken en de aanhangwagens nog steeds. Wel zijn de motorwagen chassis een aantal keren vervangen, want deze trucks rijden vrijwel vol continu.