Ook DAF geraakt door tekort aan chips

Nieuws
29-05-2021 | Door Iep van der Meer

Nadat andere merken eerder al gedwongen waren de productie tijdelijk stil te leggen heeft nu ook DAF problemen. Afgelopen vrijdag was de eerste dag dat de productie voor een deel werd stilgelegd vanwege een tekort aan computerchips. 

De avondploeg van de truck assemblage werd uitgeroosterd en de medewerkers kregen een verplichte adv dag. Dat schoot de bonden in het verkeerde keelgat aangezien DAF dat niet, zoals dat is afgesproken, twee weken van te voren gemeld had. Overigens was niet de hele productie stil gelegd. Het werk in de plaatwerk afdeling en een groot deel van de motorenfabriek ging gewoon door. 

DAF gaf eerder al aan dat het spannende tijden zijn om aan voldoende componenten, en met name chips te komen die nodig zijn voor de productie. Een moderne truck heeft duizenden computerchips aan boord, van het motormanagement tot zelfs in de koplampen. 

Overigens worden niet alleen de auto- en truckproducenten geplaagd door een tekort aan halfgeleiders. Ook bij de productie van koelmotoren, en zelfs trailers lopen de wachttijden inmiddels op. Sommige truckmerken zijn zelfs al over gegaan tot het afleveren van trucks zonder bepaalde opties zoals een dode hoek bewaking systeem, uiteraard in overleg met de klanten. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-07-2021
scania_production_Zwolle.jpg

Chipstekort: Personeel Scania Zwolle langer op vakantie

Waar Scania Zwolle afgelopen mei al voor vreesde, is bewaarheid: de fabriek in Zwolle valt stil…
Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…