Oud en nieuw in Noorwegen!

Geplaatst door

Op oudejaarsdag is het leuk om iets met het thema 'oud en nieuw' te doen en deze foto's passen daar perfect bij. Je ziet hier een Scania S730T die Vlastuin Truckopbouw maakte voor het Noorse Tonerud. Er naast staat een hele strakke 142M torpedo die net volledig gerestaureerd is door Moosegaards Autolakering in het Deense Bramming. Mooier wordt oud en nieuw niet voor een Scania V8 liefhebber.

De oude 142 motorwagen is uitgevoerd met een dagcabine en opvallend is het hoge niveau van afwerking. Niet alleen de cabine is tot in de puntjes klaargemaakt, ook het chassis is als nieuw. En waarschijnlijk beter dan nieuw! Zo te zien is het chassis met de zogenaamde 'innenliner' volledig uit elkaar geweest, ontroest, behandeld en vervolgens weer in elkaar gezet. Alleen als op die manier kun je dit type Scania chassis conserveren, want af fabriek was dat niet het sterkste punt van deze generatie. 

En die nieuwe Scania S730T? Dat is een door Vlastuin Truckopbouw omgebouwde frontstuur truck waar een in Nederland ontworpen neus voor geplaatst werd. Vlastuin heeft inmiddels al bijna twintig van deze nieuwe neuzen gebouwd. 

Namens het complete team van BIGtruck wensen we iedereen een hele mooie jaarwisseling en een prachtig 2020!