Problemen bij Team de Rooy

Geplaatst door

Team de Rooy zag vandaag de mooie klasseringen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Kopman Gerard de Rooy reed zich vast in de duinen. In een verwoede poging los te komen brak hij het hart uit zijn stuur, en dat zorgde voor de nodige vertraging.

De Rooy begon goed aan de loodzware proef, maar kwam in de duinen op ongeveer 80 km in de problemen. “Bovenop een duin aangekomen bleek het te zacht en ik probeerde terug te draaien, maar was net te laat, waardoor we vast kwamen te zitten. Eén wiel hing in de lucht, dus ik kon niet weg. Toen ik het na het graven nog een keer probeerde, brak het hart uit mijn stuurwiel. Dat hebben we niet bij ons, dus ik moest wachten op de anderen.”

Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel zaten echter een heel eind achter Gerard, en ook zij liepen vertraging op in de duinen. Eénmaal bij Gerard wisselde Maurik van den Heuvel met hem van stuurwiel waardoor Gerard verder kon. Om zelf ook weer door te kunnen, moest Van den Heuvel wel eerst het kapotte stuur repareren. Daarvoor was een boormachine nodig, dus moest hij wachten op de servicetruck. Van den Heuvel is op het moment van schrijven nog bezig aan de derde etappe.  

In het klassement viel Gerard de Rooy terug naar de zevende plaats op 1.17 van de voorlopige klassementsleider Eduard Nikolaev. Ton van Genugten staat zesde op 1.16. “Het is een zware domper, maar het is ook nog maar de derde dag”, constateerde De Rooy. Federico Villagra is nu de kopman van Team de Rooy. Hij wist namelijk keurig tweede te worden achter Kamaz piloot Karginov. 

In het algemeen klassement staat Villagra ook tweede, maar dan achter Nikolaev. Kamaz rijders Sotnikov en Karginov staan op de derde en vierde plaats. De Tatra van Macik staat nu vijfde en Ton van Genugten staat op een zesde plaats, vlak voor Gerard de Rooy.  

Janus van Kasteren staat na zijn zesde plaats vandaag keurig op een negende plaats in het algemeen klassement. Gerard Huzink staat op 15.