Proefrijden met spiegelloze Actros op vliegveld Twenthe

Geplaatst door

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Mercedes-Benz Trucks de chauffeursdag op Vliegveld Twenthe nabij Enschede. De hoofdrolspeler van het evenement is de nieuwe Actros. Tijdens het dagvullende programma kunnen chauffeurs en liefhebbers van dichtbij zien welke innovaties en bijbehorende mogelijkheden het nieuwste Mercedes-Benz truckmodel met zich meebrengt. Chauffeurs en liefhebbers kunnen zich, al dan niet samen met enkele introducees, tot 13 september aanstaande aanmelden via www.chauffeursdag-actros.nl.

Het ervaren van de nieuwe Actros is wat tijdens de chauffeursdag centraal staat. Zo kunnen bezoekers niet alleen de vele nieuwe mogelijkheden van de Actros leren kennen door middel van demonstraties en presentaties in en om de truck. Ook hebben chauffeurs de kans om zelf in de nieuwe Actros te rijden. Truckchauffeurs die van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dienen te beschikken over een geldig CE-rijbewijs. Tijdens de chauffeursdag die van 10:00 en 17:00 uur duurt, krijgen de bezoekers een uitgebreid programma voorgeschoteld. Zo zijn er op het festivalterrein foodtrucks te vinden en is er live entertainment aanwezig. Bovendien worden er diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Innovaties waarmee chauffeurs kunnen kennismaken zijn onder andere: de vijfde generatie Active Brake Assist die niet alleen reageert op voertuigen, maar ook op voetgangers. De nieuwe Active Drive Assist remt, accelereert en stuurt zelf indien nodig. Tot slot de verbeterde Predictive Powertrain Control: deze anticiperende cruise control ‘kent’ nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Dit systeem maakt volgens Mercedes brandstofbesparingen mogelijk van 3% op snelwegen tot 5% op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom.

MirrorCam

Een innovatie die direct in het oog springt, is de MirrorCam. De Actros is de eerste truck ter wereld waar de zijspiegels op de A-stijlen van de truck plaats hebben gemaakt voor een camerasysteem. Twee displays, aan de linker- en rechterkant in de cabine, geven weer wat de MirrorCam registreert. De camera’s zorgen ervoor dat de dode hoek beter in beeld wordt gebracht en ook aanzienlijk wordt verkleind. Doordat de camera’s meedraaien in de bochten heeft de chauffeur te allen tijde overzicht over de hele combinatie. Wat verder opvalt in de cabine is de nieuwe Multimedia Cockpit: twee beeldschermen en nauwelijks knoppen verder. Het primaire scherm geeft de belangrijkste rij- en voertuiginformatie weer. Op de plek van het traditionele schakelpaneel bevindt zich een secundair scherm dat intuïtief met touchscreen werkt. Hiermee en op de multi-touchknoppen op het stuur kunnen alle andere functies bediend worden. Als uitbreiding op de standaard Multimedia Cockpit is de Multimedia Cockpit Interactive met aanvullende functies verkrijgbaar.