Protest convooi tegen coronamaatregelen en dure brandstof

Nieuws
06-02-2022 | Door Iep van der Meer

Vandaag trok voor de tweede keer een konvooi trucks door Noord Nederland uit protest tegen de coronamaatregelen en de hoge brandstofprijzen. Naar schatting 60 trucks vertrokken uit Leeuwarden voor een rondje Friesland, Groningen en Drenthe. 

De actie kwam op gang naar aanleiding van het Freedom Convoy in Canada. Die vorm van protest inspireerde chauffeurs in Nederland waar door het hele land verschillende konvooien werden samen gesteld de afgelopen weken. Via social media werd ook het konvooi van vandaag georganiseerd, als opmaat naar een grote protestdag op 12 februari. Bij die gelegenheid zullen volgens de organisatie in heel Nederland konvooien worden samengesteld.

Hoewel het protest aanvankelijk begon tegen de corona maatregelen zoals de QR code werden vandaag ook de hoge brandstofprijzen genoemd als reden voor het protest. Gedurende de rit van vandaag groeide het konvooi in Noord Nederland uit tot rond de 90 trucks. Ondanks het barre weer stonden er op viaducten en langs de route toeschouwers die hun steun betuigden aan de protesterende chauffeurs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-03-2022
diesel_tanken.jpg

TLN: Maak brandstofprijzen bespreekbaar met klanten

Transport & Logistiek Nederland adviseert haar leden om de alsmaar stijgende brandstofprijzen bespreekbaar…
Nieuws
05-11-2020
convoy2.jpg

Het begon allemaal met Convoy!

Wie al wat ouder is herinnert zich vast de film Convoy. Het was deze film die in 1978 de trucking cultuur in gang zette.…
Nieuws
17-02-2021
IMG_6724_1.jpg

Coronamoe

We zijn nu bijna een jaar onderweg met de corona crisis en we zijn coronamoe. Het draagvlak voor de maatregelen is aan het kraken en mensen worden…