Renault T High voor Gevezet

Geplaatst door

Gevezet Internationaal Transport BV uit Den Bommel zet sinds eind vorig jaar een Renault T High 6x2 trekker in. De trekker wordt ingezet in combinatie met een Hammar sideloader oplegger voor containers. 

Chauffeur Jimry Maria is in zijn nopjes met de 520 pk sterke Renault trekker met pusher as. Volgens eigen zeggen is hij zelfs een 'vrolijke Renault chauffeur'. Er is gekozen voor een liftbare pusher as om de gewichten goed te verdelen en om eenvoudig te kunnen manoeuvreren op moeilijk bereikbare en krappe locaties. De trekker is verder voorzien van een Bevako hydrauliek unit. Voor optimaal gebruik door Gevezet van de Hammar trailer zijn de licht- en luchtaansluitingen af fabriek dubbel uitgevoerd en zitten deze zowel achter de cabine als op de achterzijde van de trekker. De hydrauliek leidingen blijven op deze manier vrij draaien in geval van aankoppeling van de sideloader. Maar er kan ook eenvoudig een normaal containerchassis worden aangekoppeld.

Met deze trailer kunnen eenvoudig volle en lege zeecontainers worden gelost. Of het nu gaat om 20 of 40 ft containers, normaal of highcube, binnenlands vervoer of internationaal. Voor de uitwisselbaarheid is er tevens een schuifschotel toegepast die pneumatisch vanuit de cabine versteld kan worden.

Optimaal chauffeurscomfort
Om het comfort voor de chauffeur zo optimaal mogelijk te maken is het dashboard in de cabine afgewerkt in Carbon Ultimate-uitvoering. Daarnaast is de Renault-truck uitgerust met het pack ‘Comfort Live’ en het pack ‘Protect’. Verder is de truck voorzien van het zogenaamde Roadpad systeem waardoor de chauffeur via het 7” multimedia kleurenscherm met touchscreen bediening een comfortabele en veilige rijbeleving ervaart. De luxe luchtgeveerde chauffeursstoel met geïntegreerde veiligheidsgordel, lederen bekleding en dubbele armleuningen zorgen voor optimale ondersteuning tijdens het rijden en manoeuvreren.

De fraaie Renault trekker is verder voorzien van de krachtige DTI 13-liter motor die een maximaal koppel van 2550 Nm levert. Daarnaast is de truck voorzien van een automatische Optidriver versnellingsbak. De truck is verder uitgerust met ABS, ASR, Drag Tork Control, Hill Start Aid, ESC en Eco-cruise met Optiroll. De truck werd geleverd door Renault Trucks dealer Bluekens Truck en Bus.

 

Video's