Richard de Groot gaat als de brandweer!

Geplaatst door

De derde etappe was een mooie voor de Nederlanders. De grote verrassing vandaag is Richard de Groot die de Renault van het Fireman Dakar Team naar een vierde plaats reed! Janus van Kasteren werd achtste en Pascal de Baar kwam vandaag als tiende binnen.

Pascal de Baar ging ook behoorlijk tekeer en hij werd gefilmd door een motorrijder die stil leek te staan! Martin van den Brink kwam vlak na Pascal de Baar binnen op een elfde positie, gevolgd door Versteijnen die eindelijk een lekker dagje had met de Iveco. William de Groot werd 15e, Michiel Becx 17e en Jan van de Laar 18e. Gert Huzink moest met een 21e plaats genoegen nemen. Ook vandaag speelde een wiellager van de Renault Hybride truck hem parten. Hij werd geholpen door zijn assistentieteam met Ed Wigman die als 22e binnen kwam. 

In het algemeen klassement staat de Maz van Viazovich aan de leiding, gevolgd door Karginov en Shibalov met de Kamaz trucks. Op de vierde plaats staat Martin Macik met zijn Iveco. Nikolaev staat vijfde algemeen, gevolgd door Ales Loprais. Beste Nederlander in het Algemeen klassement is Janus van Kasteren van Team de Rooy. Pascal de Baar staat op de negende plaats in het algemeen klassement. Twee Nederlanders in de top tien dus, en dat is beslist niet slecht gezien de concurrentie van fabrieksteams als Kamaz en Maz.

Video's