Scania 143 treffen in Ternaard

Geplaatst door

Vandaag was het Scania 143 treffen in het Friese Ternaard. Van daar uit reden enkele tientallen Scania 143 trucks een mooi rondje langs de Waddenkust naar Lauwersoog en terug. De organisatie spreekt nadrukkelijk niet van een evenement, maar van een samenkomst van een select aantal Scania 143 fans.

Initiator René de Swart reed voorop met zijn schitterende 6x2 bakwagen, met daar achter een bont lint van Scania 143 trucks in allerlei soorten. Sommige trucks lijken zo uit het werk te komen, maar er waren ook 'gloednieuwe' exemplaren bij. De Scania 143 6x2 Topline trekker van Dairy Top bijvoorbeeld kwam een dag eerder bij Bol uit de restauratie vandaan. Een werkelijk schitterend exemplaar en deze truck staat er misschien wel beter bij dan hij nieuw ooit geweest is. Zowel het interieur als de buitenkant, inclusief het chassis werden compleet in nieuwstaat gebracht.

Maar er waren veel meer schitterende Scania 143 trucks te zien. Binnenkort lees je er alles over in BIGtruck, compleet met een filmpje. Hier alvast een klein voorproefje!