Scania ontwerp op straat door schaalmodel

Nieuws
07-08-2016 | Door Iep van der Meer

En alweer lekt een definitief ontwerp uit door de productie van miniatuur modelletjes. Na de Volvo FH-serie die drie jaar geleden op deze wijze uitlekte ligt nu het Scania ontwerp op straat.

Onze website ">www.iepieleaks.nl keeg de afgelopen tijd heel veel foto's ingezonden van zwaar gecamoufleerde nieuwe Scania's en het spelletje wat we met ons allen spelen is ontzettend leuk. Altijd met respect voor de industrie, want stiekum op een testbaan fotograferen doen we niet, maar als hij op straat rijdt is zo'n proto aangeschoten wild. 

De spanning richting de presentatie die binnenkort plaats vindt liep al op toen gisteren de eerste foto's van het definitieve ontwerp van de truck binnen kwamen. Die, nog steeds gecamoufleerde truck, toonde al duidelijk de lijnen van het nieuwe ontwerp. Dankzij die foto's kunnen we nu ook vaststellen dat het schaalmodel wat we hier zien 'the real thing is.' De foto van het stuk speelgoed kreeg ik gisteren in handen en het nog langer binnenhouden was zinloos. Ik kreeg de foto uit verschillende richtingen en inmiddels kun je hem ook al op facebook vinden.

Hiermee herhaalt de geschiedenis zich want ook de nieuwe Volvo lekte drie jaar geleden op deze manier uit. Meestal komen de schaalmodellen tegelijkertijd uit met de echte nieuwe voertuigen en daarvoor moet zo'n producent voorkennis hebben. Dat wordt steevast begeleid met zware contracten en boeteclaims voor als het fout gaat. De vraag is echter of de kennis over de geheimhouding op alle niveau's in de vaak Chinese speelgoedfabrieken doorkomt. Hoewel ik geen idee heb waar deze foto vandaan komt lijkt het ook hier weer zo gegaan te zijn dat een trotse medewerker iets op Facebook heeft gepost.

Dat kan de producent van het schaalmodel een serieuze boete opleveren en het zal ons niks verbazen als dit soort schaalmodellen in de toekomst even op zich laten wachten. Het is namelijk niet alleen de Volvo FH en de nieuwe Scania waar het mis ging, ook bij personenauto introducties zijn al verschillende ontwerpen op deze knullige wijze uitgelekt.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-05-2017
Pscoop4_copy.jpg

Scania komt met meer nieuws!

Scania komt dit jaar met nog veel meer nieuws. Het wachten is niet alleen op de nieuwe P- en G- modellen, maar ook op de construction…
Nieuws
16-06-2016
scania-cover-new1LR.jpg

Is dit 'm ?!

Een van onze oplettende lezers spotte deze afgedekte Scania onderweg op de A28, gewoon in Nederland. Let op de naar vorens staande, grof gelijnde…
Nieuws
17-03-2016
BorjeJohnsson2copy.jpg

Scania nieuws op Iepieleaks

Op Iepieleaks, onze speciale internationale site voor scoops uit de bedrijfsautowereld vind je steeds meer informatie over…