Scania V8 50 jaar Editie naar BIGtruck Trophy!

Geplaatst door

Scania viert het 50 jarige jubileum van de V8 motor met een speciale editie. Het gaat om een truck met een exclusieve uitstraling en een extra luxueuze uitrusting, zowel voor wat betreft het interieur als aan de buitenkant. De primeur van deze speciale Scania is tijdens de BIGtruck Trophy, komend weekend in Asten!

De speciale uitvoering is in ons land uitsluitend verkrijgbaar in het zogenaamde Ruby Red en in het Pure Black Metallic. In andere landen hebben ze andere keuzes gemaakt trouwens, en dat zie je binnenkort als we een zilverkleurige S650 gaan testen. Qua motorisering is er een keuze mogelijk uit de 580, 650 en de 730 pk versies en de truck is leverbaar als 4x2 en 6x2 trekker. Met een 9 tons luchtgeveerde vooras, een retarder en de Opticruise geautomatiseerde versnellingsbak ontbreekt het je technisch nergens aan.

Het interieur is voorzien van alle verwennerij die dit merk maar kan leveren met zelfs een draaibare bijrijdersstoel, zwart leer met V8 logo's en alle veiligheidssystemen die je maar kunt verzinnen. Daarnaast zijn er nog extra pakketten leverbaar voor wie dit alles niet genoeg is. 

De foto bij dit verhaal is wat summier maar je krijgt dit weekend alle kans om zelf betere foto's te maken. Aan de buitenkant is er de fraaie kleur en zijn er de speciale V8 logo's in goudkleur. In de instap is er speciale verlichting met logo's en als je rond de truck loopt ontdek je nog veel meer fraais. En dat kan dit weekend gewoon in Asten, tijdens de BIGtruck Trophy 2019!