Simon Loos test Mercedes e-Actros

Geplaatst door

Simon Loos nam onlangs de allereerste Mercedes eActros in Nederland in gebruik. De logistiek dienstverlener gaat de volledig elektrische truck van Mercedes-Benz ongeveer een jaar in de praktijk testen.

Vanuit het Albert Heijn distributiecentrum in Delfgauw gaat de 25-tons bakwagen winkels in de regio Rotterdam en Den Haag lokaal volledig CO2-neutraal bevoorraden. Alle bewegingen van de auto worden minutieus vanuit Stuttgart door Daimler gevolgd. Simon Loos koppelt alle bevindingen terug, onder andere via een geavanceerd meldsysteem in de cabine. En ook Albert Heijn houdt de prestaties nauwlettend in de gaten als verantwoordelijke voor de routeplanning.

De emissievrije eActros

Sinds het najaar van 2018 heeft de Mercedes-Benz eActros enkele praktijkproeven bij klanten in Duitsland en Zwitserland ondergaan. Als onderdeel van de ‘innovatievloot’ werden de 18- en 25-tons voertuigen daar getest door geselecteerde klanten. Feedback uit deze praktijkproeven kon zodoende direct worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de eActros, met als doel om vanaf 2021 een schone en stille distributietruck in serie te gaan produceren.

In de wielnaven

Klik hier voor het hele verhaal, zoals over de opleiding van de chauffeurs.