Slimme Iveco S-Way 570 6x2 voor Richard van den Bosch

Geplaatst door

Richard van den Bosch van Van den Bosch Trading & Transport heeft een nieuwe Iveco S-Way 6x2 trekker in bedrijf genomen. De voorloopas trekker is voorzien van een compressor en een hydrauliek unit en neemt desondanks ruim 600 liter diesel mee.

Richard woont in Putten, vandaar het volgeltje op de cabine. ,,Dat is een 'putter' en dat is een verwijzing naar Putten'' aldus Richard. Hij rijdt echter meestal vanuit venlo, waar hij ook een parkeerplaats en een woning heeft. Richard rijdt internationaal met bulkopleggers en onderlossers, vandaar dat hij zowel een compressor als een hydrauliekset aan boord moet hebben. ,,Bij een voorloopas trekker met grote wielen is het dan een probleem om alles kwijt te raken, en ook nog diesel mee te kunnen nemen. Iveco heeft nu echter de slimme optie voor een extra tank, achteraan het chassis. daarmee kom ik in totaal toch op ruim 600 liter diesel en daar kom ik prima mee uit''. 

De Iveco S-Way is voorzien van de meest krachtige motor van het merk, de Cursor 13 met 570 pk. Richard koos voor de Iveco nadat hij uitstekende ervaringen had opgedaan met de voorganger van dit model, een Stralis. Richard: ,,Ook dat was een Cursor 13, maar dan de 560 pk uitvoering. Ik heb daar 1,6 miljoen kilometer mee gereden en dat beviel zo goed dat het voor mij vanzelfsprekend was dat ik weer voor Iveco zou kiezen''. De fraaie S-Way drie asser werd geleverd door Iveco dealer CFG in Venlo.